هنگام معامله گری بر احساسات خود مسلط شوید
به شما تبریک میگویم که تصمیم گرفته اید که بر احساسات خود هنگام معامله گری مسلط شوید. سوای اینکه سیستم معاملاتی شما چی هستش، توانایی شما در کنترل احساساتتان اهمیت بسیاری بیشتری از سیستم معاملاتی تان دارد. واقعیت این است که حتی وقتی که به همه معامله گران احساس ترس و دلهره دست میده، این تسلط کامل بر احساسات است که منجر به ایجاد معامله گرانی موفق در بازار میشه. پس حتما قبل از اینکه شروع به انتخاب سیستم معاملاتی تان کنید، این مقاله را با دقت بخوانید.
برای معامله گری شما نیاز به نظم و انظباط فوق العاده قوی ای دارید.
این شغل، شغل افراد تنبل یا کسانی با روحیه ی ضعیف نیست. معامله گری اصلا شغلی نیست که شما رو یک شبه پولدار کنه.
معامله گری موفق کاملا مبتنی بر ورزش های ذهنی مناسب، آمادگی، تمرین و روانشناسی خودساخته است.
خیلی مهم است که شما مطابق قوانین معاملاتی ما پیش بروید. اگر اینطور نباشه، باید بهتون بگم که هیچ سیستم معاملاتی در جهان نمیتونه به شما کمک کنه که در بلند مدت در این بازار موفق بشید. راهنمایی هایی که در این مقاله به شما داده میشود میتواند معیارهای خیلی خوبی به شما بدهد تا بتوانید این مهارت رو در خودتون ایجاد کنید. شاید بعضی از این قوانین برای شما ساده و روتین وار به نظر برسد، ولی بهتون اطمینان میدم که تک تک این قوانین برای موفقیت شما در این بازار لازم و ضروری است.
به وفور به این مقاله رجوع کنید، به خصوص وقت هایی که می بینید عملکرد خوبی در معامله گری ندارید. اینکه شما صرفا بدونید که چیکار باید بکنید به اندازه ی اینکه کاری رو که می دونید درسته و انجام میدید، خیلی اهمیت نداره. مطالبی که شما در این مقاله خواهید خواند قرار است انقلاب بزرگی در معامله گری شما ایجاد کنه.
-
19 نکته مهم برای مدیریت احساسات
در اینجا چند نکته در مورد مدیریت احساسات هنگام معامله گری رو بهتون یاد میدم. بعضی از اونها شاید ساده به نظر برسند ولی تک تک این نکات برای موفقیت شما در بازار اهمیت فراوانی داره. این رو یادتون نره که احساسات شما در تصمیم گیری های منطقی شما تاثیر بسزایی میگذاره، پس خیلی مهمه که بنیادی به موضوع نگاه کنید.
-
خوش بگذرون!
اگه از پروسه ی معامله گری لذت نمیبری، مطمئنا یه جای کارت میلنگه. یه راهی پیدا بکن که از معامله گری و تک تک لحظاتش لذت ببری. میتونی هنگام معامله گری موسیقی گوش بدی یا هر کار دیگری که فکر میکنی بهت کمک میکنه رو انجام بدی. -
همیشه تصمیمات معاملاتی ات رو وقتی بگیر که همه ی نشانه های تکنیکالی تو رو در جهت احتمالی حمایت کنند. وقتی که میبینی همه ی نشانه های تکنیکالی چارت، یک جهت رو به تو نشون میدن اون موقع میتونی بنا بر واقعیت تصمیم بگیری نه بنا بر احساساتت.
-
هیچوقت وقتی که خسته ای، استرس داری، گرسنه ای یا خوابت میاد معامله نکن. تو باید همیشه آگاه باشی و ذهنیت مثبتی داشته باشی.
-
بر روی این تمرکز کن که یک هدف هفتگی برای خودت تعیین کنی و بعدش این هدف هفتگی رو به اهداف روزانه ات تقسیم کن. وقتی که تونستی به مدت 4 هفته پشت سرهم به اهداف هفتگی ات برسی، اون موقع میتونی هدف هفتگی ات رو دوبرابر کنی. با اینکار به معامله گری خودت اعتماد و استمرار میبخشی.
-
هیچوقت بیشتر از 10 درصد سرمایه ات رو در یک معامله درگیر نکن. این نکته ی واقعا مهمی است و اگر قرار باشه از این نکته پیروی نکنی، احتمال داره که کل سرمایه رو به باد بدی.
-
همیشه جوری معامله کن که هر سنت سرمایه ی زندگی ات به این معامله بستگی داره. با این کار این نگرش رو در خودت ایجاد میکنی که همیشه به معامله ات اهمیت بدی. براین اساس همیشه از حدضرر استفاده کن و با تریل کردن استاپت از سودهات محافظت کن.
-
در هر معامله یک مقدار مشخص رو درگیر معامله کن. هروقت که بالانست به مرور زمان و در طول ماه رشد پیدا کرد، میتونی متناسب با آن مقدار دلاری بیشتری رو درگیر معامله کنی.
-
صبور باش، همیشه در بازار فرصت معاملاتی وجود داره. منتظر بمان که شرایط برای معامله گریت مهیا بشه بعد دکمه رو بزن. در مورد معامله هات وسواس باش. در مورد معامله گری کمیت معاملاتت در مقابل کیفیت معاملاتت اصلا قابل مقایسه نیست.
-
به جای اینکه بخوای قدم های بلند و جهش دار برداری، آهسته و پیوسته حرکت کن. میدونم که حال میده در بازه ی زمانی کمی، حرکت بزرگی کنی. ولی این کار میتونه منجر به شکستن پات بشه.
-
به سطحی که میخوای ورود کنی و پوزیشن جدید باز کنی، نمره بده( یادت هم نره که با خودت روراست باشی). از خودت بپرس که از یک تا 10 چه نمره ای به این معامله میدی؟ همیشه وارد معامله ای بشو که بهش نمره ی 8 به بالا میدی
-
مواظب باش که درگیر این نشی که کل سرمایه ات بسته به یک معامله باشه. هروقت که تصمیمت اشتباه بود ضررهای کوچیک رو قبول کن و از اینکه تونستی با ضرر کوچیک از این تصمیم اشتباه بیرون بیای هم به خودت افتخار کن.
-
هیچوقت فرمول جبران ضرر رو فراموش نکن. (جزئیاتش رو در ادامه بهت میگم)
-
با سودهات خسیسانه رفتار کن. هیچوقت نذار که سودهات به ضرر تبدیل بشن. هیچوقت سودهات رو به بازار برنگردون. سودهای کم رو قبول کن و از اینکه تونستی تصمیم درستی بگیری به خودت افتخار کن.
-
برای همه ی معاملات سودده ات هرچند هم که کوچیک باشه خوشحالی کن. مثلا فریاد بکش بگو هوووووررررااااا، یا یه زنگی رو به صدا دربیار، یا از پشت میز پاشو و یه دور برقص. با این کار به ذهنیت موفقیت ات اعتماد به نفس بیشتری میدی.
-
هروقت هم که سربه سر از معامله ای خارج شدی بازهم خوشحالی کن. این رو یادت باشه که همیشه در یه جای دیگه فرصت برای سود کردن وجود داره.
-
برای معاملات ضررده ات هم خوشحالی کن. مثلا یه جشن کوچیک راه بنداز. نذار بخاطر ضرری که کرده اید ذهنت تو رو سرزنش کنه. همیشه ذهنیتت رو سرحال و مثبت نگه دار.
-
هرچند موقع یکبار سودهایی که کردی رو برو خرج کن. همیشه به خودت جایزه بده. مثلا من خودم برای هر 2 هزار سود یک هزارش رو برمیدارم و میرم خرجش میکنم. این کار منجر میشه که من غرور اینکه حسابم رو سریعا رشد بدم میگیره.
-
ترس و طمع بزرگترین دشمن های تو هستن. مثل کرونا تا میتونی ازشون دوری کن.
-
از اعتماد به نفس بیش از حد جلوگیری کن. خیلی محتاطانه با لحظات سرمست آور سود کردن برخورد کن. همانطور که میدونی این احساسات بیش از حد جزو احساساتی هستن که منشا گرفته از حس ترس و طمعت هستن. آگاه باش که این احساس ها میتونن تو رو به اشتباهات مهلک و ضرردهی سوق بدن
این 19 نکته عملکرد معاملاتی خودم رو کاملا دگرگون کرد. این نکته ها به خودم کمک کرد که سوای اینکه بازار چه حرکتی انجام میده من همیشه بر احساساتم مسلط باشم. شما با پیروی از این نکات یاد خواهید گرفت که از ضررهای کوچک لذت ببری، چون دیگه میدونی که این ضررها کمتر اتفاق میافتن و تو در بلند مدت در این بازار موفق میشی. در بقیه مقاله من مطالبی رو بهت میگم که چگونه بتونی کاربردی تر این نکات رو در زندگی معامله گری ات به کار ببری.
فرمول جبران ضرر
وقتی که مارکت به اون سمتی که میخوای نمیره، خیلی مهمه که تو همچنان مطابق قواعد و استراتژی خودت پیش بری و بتونی ضررهای کوچک رو قبول کنی. معمولا وقتی که مارکت خلاف جهتت میره، همچنان در اون سمت حرکت میکنه. خیلی مهمه که تو بتونی با این احساس که ضرر بزرگتری قراره بکنی، بتونی مطابق استراتژیت ضرر کم رو قبول کنی و به دنبال معامله ی دیگری باشی. اگه قرار باشه بذاری که معاملات ضرردهت ازت پیشی بگیرن، این اتفاقی است که برات میوفته:
فرض کن که در یک معامله ای 10 هزار دلار درگیر کرده ای و این معامله ات 10 درصد وارد ضرر میشه. در این صورت تو 1000 دلار ضرر کرده ای و فقط 9 هزار دلار برات میمونه که معامله کنی. حال برای اینکه تو سر به سر بشی و بتونی اون 9 هزار دلار رو به 10 هزار تبدیل کنی، باید 12 درصد سود کنی.
اگر فرضا با همون 10 هزار دلار، 2500 دلار ضرر کنی(یعنی 25 درصد)، 7500 دلار برات باقی میمونه. در این صورت برای اینکه سر به سر بشی باید 33.5 درصد سود کنی.
و اگر هم در معامله ای 50 درصد ضرر کنی، نیاز داری که 100 درصد سود کنی تا سر به سر بشی.
امیدوارم با این اوصاف متوجه شده باشی که این فکر که امیدوار باشی که معامله ات آخرش برمیگرده و میتونی اون تصمیم اشتباه رو بدون ضرر ببندی چقدر میتونه برات هزینه داشته باشه. در چنین معاملات اشتباهی، هرچقدر پولت بیشتر بمونه احتمال ضررت هم بیشتر میشه و همچنین دیگه نمیتونی معامله ی جدیدی باز کنی که احتمال این رو داره که در اون معامله سود کنی. در اینصورت سرمایه ی تو به جای اینکه در معامله ی سوددهی قرار بگیره، مدام درگیر یک معامله ی ضررده که تنها امیدت اینه که در یه جایی برمیگرده. بهت هشدار میدم که هیچوقت دچار این تله نشو. ضررهای کوچیک رو در کوتاه مدت با جون و دل قبول کن و با هرکدام از این ضررهای کوچیک خوشحال باش!
نیاز به نظم و انظباط
شما برای همه ی جوانب زندگیتان نیاز به نظم دارید، حال به عنوان یک معامله گر حرفه ای هم این احساس نیاز به نظم بیشتر و بیشتر میشه. شما برای رسیدن به موفقیت شدیدا وابسته به نظم هستید. شما برای پیروی از قواعد و استراتژی تون نیاز به نظم دارید. اگر شما نتونید مطابق قواعد و استراتژی تون پیش برید ممکنه یه روزه همه چیز رو به باد بدید.
یعنی اینکه بتونید جلوی احساساتی که به شما میگه که نگهش دار آخرش برمیگرده رو بگیره یا اینکه شما رو دچار انکار شرایط نکنه و بتونه شما رو وادار کنه که همچنان مطابق برنامه و قواعدی که برای خودتون چیدید پیش برید و هر اتفاقی که افتاد رو قبول کنید. میدونید که این یک غریزه ی طبیعی در همه ی انسان هاست که ضرر کردن رو دوست ندارن و تمایل دارن که منتظر بمونن تا آخرش برگرده.
یکی از راه ها برای پیدا کردن نقاط قوت و ضعف تون اینه که یک جورنال از همه ی معاملاتتون تهیه کنید و آخر هفته ها هم تک تک معاملاتتون رو بررسی کنید. بررسی کنید که ببینید چه وقتی وارد معامله شدید، چه وقتی خارج شدید و چرا وارد معامله شدید و اینکه احساستون هنگام ورود به معامله و خروج از معامله چی بوده. همچنین بررسی کنید که چقدر سرمایه درگیر این معامله کردید و اینکه چقدر سرمایه صرفا به خاطر عصبانیت و استرس و پیروی نکردن از استراتژی تون از دست دادید. اون موقع میتونید به طور جامع بررسی کنید که مشکلتون کجاست و نقاط ضعف و قوت تون رو تشخیص بدید. بعدش میتونید برای حل مشکلاتتون راه حل بچینید و ببینید که چیکار باید کنید تا بیشتر طبق سیستم و استراتژی تون حرکت کنید.
یک معامله گر همیشه نیاز داره که یک سیستم یا برنامه ی معاملاتی بدون احساسات داشته باشه، این کار به معامله گر کمک میکنه که احساسات رو از معاملاتش جدا کنه. یک معامله گر نیاز داره که یک روشی رو برای خودش به وجود بیاره که قوانین سفت و سختی داشته باشه و حتی اگر این قوانین غریزی و شهودی باشن. جدای از این موارد، آنها نیاز به یک برنامه ی پیوسته هم دارن، برنامه ای که بهشون بگه که وقتی که کار اشتباهی کردن یا کار درستی انجام دادن بهترین گزینه های ممکن پیش روی آنها چی هستش، اینطوری میتونن خودشون رو برای هر اتفاقی که پیش میاد آماده کنند.
اگه شما برای خودتون یک برنامه ی جامع و پیوسته نداشته باشید، مانند بیشتر معامله گرها شما هم، هر موقع که اتفاق بدی میافته، دچار استرس میشید و ترس برتون میگیره و منجر میشه که ضررهای زیادی کنید. به همین خاطر هم هستش که یک معامله گر نیاز داره که هرچند یک بار عملکردش رو مرور کنه و کم و کاستی هاش رو رفع کنه.
برنامه ی شما باید شامل این باشه که چه وقتی وارد معامله بشید و چه وقتی خارج بشید و اینکه برای هر معامله چقدر سرمایه درگیر کنید و اینکه برای هر معامله تحمل چقدر ضرر رو دارید. همیشه هم این توانایی رو داشته باشید که هروقت شرایط خلاف میل شما پیش رفت، ضرر رو قبول کنید و سراغ معامله ی بعدی برید.
شما باید روش معاملاتی خودتون رو به خوبی یاد بگیرید و پس از تمرین بتونید به روشتون ایمان بیاورید. هروقت که این کار رو کردید اون موقع میتونید روشتون رو در بازار اجرا کنید و همیشه هم مطابق قوانین آن رفتار کنید. همه ی این کارها نیاز به زمان و صبر داره و همچنین باید کلی تمرین و تمرین و تمرین کنید. این تمرین ها به شما کمک میکنه که به صورت خودکار در ناحیه معامله کنید و خودتون رو از دست احساسات منفی خلاص کنید و مسیر موفقیتتون رو برای خودتون هموار کنید.
پیشنهاد مطالعه بیشتر : مقاله نظم و انضباط، یعنی آزادی و موفقیت برای یک معامله گر
چند راهنمایی برای تسلط بر احساسات
وقتی که بیشتر معامله گران وارد دنیای معامله گری میشن، واقعا به معامله گری به عنوان یک شغل حرفه ای نگاه نمیکنند. در دیگر شغل ها، افراد برای اینکه بتونن به صورت خودکار عکس العمل های عصبی درستی از خود نشان بدن سالها مطالعه و تحصیل میکنند.
شما بدون گذراندن این مراحل مطالعه و تمرین، نمیتوان گفت که به صورت جدی و منطقی دارید معامله میکنید بلکه در عوض دارید صرفا براساس احساسات تون معامله میکنید. وقتی که یک معامله گر ضرر میکنه، از لحاظ روانشناسی همه ی ضررهای قبلیش یادش میاد. از آنجایی هم که همه ی ما غریزتا ضرر کردن رو دوست نداریم، معامله گری که نتونسته باشه خودش رو عادت بده که در موقعیت های مختلف عکس العمل های خودکار و بدون احساسات نشان بده، مسلما دچار احساسات منفی میشه. معامله گری احساسی، منجر به سوگیری های منفی در شما میشه که جلوی کسب درآمد شما رو میگیره.
معامله گران حرفه ای تنها به یک دلیل در جهان جزو بهترین ها هستن، اون هم اینه که تسلط کاملی بر احساساتشون دارن. آنها دیگر دچار ترس و طمع نمیشن و نمیزارن که بر تصمیمات شون تاثیر بذاره. موفقیت در هرچیزی(به خصوص در معامله گری هم) 80 درصدش برمیگرده به مسائل روانشناسی. بیشتر سرمایه گذارها و معامله گرها، هنگام یادگیری معامله گری شون، به این بخش بی توجهی میکنند. هر کسی که پا در این بازار گذاشته باشه به خوبی میدونه که حتی بهترین استراتژی های معاملاتی هم نمیتونه بدون تسلط کامل بر احساسات فایده ای در بلند مدت داشته باشه.
حال برای کمک به شما برای اینکه بتونید توی این بازار دوام بیاورید، من بیشتر قوانین مدیریت احساساتم رو نوشته ام. همه ی آنها به ظاهر ساده هستن، اما تاثیرات شون وصف ناپذیره. بیشتر این قوانین رو من خودم درجایی ندیده ام که کس دیگری بگه یا توی یه کتاب مربوط به معامله گری نوشته شده باشه. بازهم تکرار میکنم که 80 درصد موفقیت در هر چیزی برمیگرده به روانشناسی آن. حال مطالبی که در ادامه خواهم گفت، کمک خیلی خوبی به شما میکنه که بتونید مسیر موفقیتتون رو به خوبی پیدا کنید.
صاحب ناحیه شو! (Own the zone)
جنگجوهای سامورایی بدون شک جزو بی باک ترین و شجاع ترین جنگجوهای دنیا هستن. دلیل اصلی موفقیت این جنگجوها برمیگرده به اینکه ترس از مرگ رو به کلی از ذهن شون پاک کرده اند و کاملا بر زمان حال متمرکز هستن.
آنها موفقیت شون رو مدیون حذف کامل تمام افکار مربوط به مرگ از ذهنشون هستن. اگر کسی در یه جنگی، مدام به فکر این باشه که الان صدمه میبینه یا الان قراره بمیره، مطمئنا شکست میخوره.
جنگجوهای سامورایی دقیقا خلاف این فکر عمل میکنند و آنها کلا مرگ را فراموش کرده اند و کاملا پذیرای اتفاقات غیرقابل پیش بینی هستن. به زبان دیگه میتوان گفت، آنها قدرت شون رو از نبود ترس در وجودشون میگیرن و همین قضیه بهشون کمک میکنه که تمام تمرکزشون رو روی کاری که انجام میدن متمرکز کنند و آنی به تمام اتفاقاتی که در لحظه براشون میوفته واکنش های دقیق و درستی بدن. آنها بدون هیچ گونه شک و شبهه ای و با اعتماد به نفس کامل پا به دل مبارزات میگذارن. آنها در ناحیه زندگی میکنند، یا میتوان گفت که آنها صاحب ناحیه هستند. این شرایط دقیقا اون چیزی است که یک معامله گر برای موفقیت در بازار نیاز داره.
خب، مسلما شما که نمی خواهید یک جنگجوی سامورایی بشید، ولی برای شما هم راه هایی برای غلبه بر ترس و حذف آن از تجربیات معامله گری تون وجود داره.
راه هایی برای کنار آمدن با ترس
1. با ترس هایت رو به رو شو
ترس ات رو کاملا بشناس. قبل از اینکه ترس سراغت بیاد اون رو کنترل کن و از این شرایط به عنوان فرصتی برای یادگیری و بهبود اوضاع استفاده کن.
2. مسئولیت هات رو قبول کن
تو باید قبول کنی که تنها مسئول ترس هات، خودت هستی. با قبول این کار میتونی خودت رو در قبال ترس هات مسئول بدونی و برای کنار آمدن با آن هم برنامه بچینی.
3. واقعیت ها رو بنگر
به این فکر کن که تو به عنوان یک معامله گر، اگر بدترین اتفاقی که تصور میکنی برات پیش بیاد، بعدش چه اتفاقی میتونه بیافته؟ جواب صریحانه و واقع بینانه به این سوال میتونه دریچه ای خوبی به درونت و منشا ترس هات نشون بده.
4. گزینه های متنوع افکارت رو پیدا کن
یه گزینه ی فکری دیگه به جز فکر به ترس از دست دادن پول برای خودت پیدا کن. مثلا میتونی این فکر رو داشته باشی که بگی، من میدونم که قرار نیست همه ی معاملاتم سودده باشه و اگر یه موقع هم ضرر کنم آسمون به زمین نمیاد.
5. ریسک رو قبول کن
وقتی که یک معامله گر به طور کامل مفهوم ریسک و تمام اتفاقات احتمالی رو قبول کرده باشه، اون موقع میتونه خوش بینانه تر، متعهد تر و واقع بینانه تر به معامله ی بعدیش فکر کنه.
6. فکر خود تخریبی رو کاملا از ذهنت حذف کن
اصلا به این فکر نکن که ارزش تو بسته به عملکرد معاملاتی ات است. نحوه ی معامله گری تو شخصیت تو رو تعیین نمیکنه. نذار که ضرر کردن به اعتماد به نفس و شخصیتت صدمه وارد کنه
7. یک برنامه ی معاملاتی جامع داشته باش و کاملا به اون متعهد شو
این کار به معامله گرها کمک میکنه که دیگه بدون ترس معامله کنند و بدونن که آمادگی شرایط مختلف و اتفاقات آتی رو دارن.
8. به معامله گری ات عشق بورز
تو به انگیزه ای فراتر از پول نیاز داری. اگر در معامله گری تنها هدفت پوله، همین الان بهت میگم که وقت خودت رو پای این کار تلف نکن و برو سراغ یه کار دیگه و وقت و انرژی و سرمایه ات رو در این مسیر تلف نکن.
9. توجه ویژه ای به شرایط محیطی معامله گری ات داشته باش
ببین آیا واقعا مناسب کارت هست؟ ببین آیا در این محیط راحت هستی؟ آیا اتاقت شلوغه یا ساکته؟ آیا محیط کاریت، فضای خصوصیه یا عمومی؟ ببین آیا میتونی با اتفاقاتی که تمرکزت رو به هم میریزه کنار بیای؟ ببین آیا برای اینکه مسیر معامله گری رو برای خودت باحال تر کنی، میتونی به موسیقی گوش بدی؟ ببین آیا همه ی چیزهای لازم برای معامله گری رو داری یا نه، مثلا آیا اینترنتت پرسرعته، آیا کامپیوترت برای معامله گری مناسبه، آیا سرمایه مالیت برای شروع معامله گری کافیه، آیا آموزش خوبی برای یادگیری بازار پیدا کرده ای؟ و کلی مسائل دیگه
10. خودت و ترس هات رو فراموش کن
اگه تو بتونی تمام تمرکزت رو صرفا روی این بذاری که الان باید چیکار کنی، دیگه نه ترس و نه احساسات سراغت نمیاد. دیگه این ترس ها و احساسات جلوی تو رو نمیگیرن که صاحب ناحیه ات نشی.
11. وارد شدن به ناحیه
“معامله گری در ناحیه”. به نظر تو واقعا معنی این حرف چی میتونه باشه؟
ناحیه اون زمانیه که مثلا تو داری یه بازی رو به راحتی انجام میدی و این بازی در فکر تو بازی خیلی راحتیه و اصلا درک نمیکنی که چرا دیگران دارن مدام گله و شکایت میکنن که این بازی سخته. خیلی از معامله گرها هستن که تمام زندگی شون رو برای این صرف کرده اند که بتونن وارد این ناحیه بشن.
آیا تا به حال معامله گری برات راحت بوده؟ آیا تونستی که جلوی احساساتت رو بگیری؟ مثل یک سنگ با ضررهات رفتار کنی؟ کارها رو بدون فکر اضافی به درستی و با دقت انجام بدی؟ دیگه شک نکنی؟ دیگه ترس جلوی راهت رو نگیره؟ یا اینکه دچار بی تصمیمی نشی؟
لذت کسی که بتونه به این موارد برسه واقعا وصف ناپذیره. اینطوری تو دیگه به خودت افتخار میکنی، اعتماد به نفس ات بالا میره و به زبان ساده میتونی از زندگی بیشترین لذت رو ببری.
زیبایی معامله گری در ناحیه اینه که جدای از اینکه به تو کمک میکنه که به رفاه مالی برسی، بهت کمک میکنه که از لحاظ روانشناسی هم به فرد فوق العاده ای تبدیل بشی.
در این حالت تو اگه توی یه معامله هم ضرر کردی اصلا برات مهم نیست و اصلا واکنش غیرعادی انجام نمیدی و اصلا ترس یا شک و شبه و عصبانیت سراغت نمیاد و با خیال راحت میری سراغ معامله ی بعدی.
خب، معامله گری در ناحیه همین هایی بود که گفتم. واقعا تجربه ی فوق العاده ای است و تمام سعی ات رو بکن که حتما بهش برسی حتی اگه واسه یه مدت کوتاه هم باشه ارزشش رو داره.
سخن آخر
در این مقاله من تمام تلاشم رو کردم که بهت راهکارها و ابزارهایی بدم که بتونی سریعا اون رو روی معامله گری ات اجرا کنی. امیدوارم تونسته باشم در این مسیر کمکی بهت کرده باشم. فقط بدون که روانشناسی معامله گری واقعا مهمه. این روانشناسی است که مسیر موفقیتت رو به عنوان یک معامله گر قطعی میکنه. تو اگه تسلط خوبی بر روانشناسیت داشته باشی حتی میتونی با سیستم های معاملاتی کم سودده هم به سودهای خوبی برسی.
سوای اینکه سیستم معاملاتی ات چی هست، این راهنمایی که در این مقاله آوردم میتونه کمک شایانی بهت کنه. حتما این مقاله رو چندین بار بخون و همین الان به خودت قول بده که براحساسات و ترس ات هنگام معامله گری مسلط میشی.
اگه بتونی این راهنمایی رو آویزه ی گوشت کنی، مطمئنا معامله گری برات یک شغل لذت بخش میشه. هروقت که تونستی واقعا یادبگیری که حتی از ضررهات هم خوشحال بشی، مطمئن باش که ¾ مسیر موفقیت ات رو طی کرده ای.
حتما سوالاتی که در این مقاله ازت پرسیده ام رو بارها برای خودت تکرار کن و روی آنها فکر کن. حتما به فرمول جبران ضرر توجه کن و توی برنامه ی معاملاتی ات مشخص کن که توی هر معامله چقدر سرمایه باید درگیر کنی. با سودهات خسیس باش و نذار که طمع سراغت بیاد، چون با این کار اون چیزی رو که به سختی به دست آوردی خیلی راحت به بازار پس میدی.
تو قرار نیست که تمام پول بازار رو پارو کنی، فقط روی این تمرکز کن که به طور مستمر سودت رو از این بازار به دست بیاری. سرآخر متوجه میشی که برنده ای این بازی کسی جز تو نیست.
مدیریت احساسات یکی از بعدهای فوق العاده مهم در محموعه مهارت های معامله گری است؛ ویژگی های انسانی ما ممکن است ما را در جریان معاملات خود دچار چالش های زیادی بکند، در این خصوص آکادمی دال ترید دوره بینطیر مدیریت ریسک و احساسات از کریس کاپری روانشناس و معامله گر مطرح بازارهای مالی به صورت تخصصی ترجمه کرده است، جهت شرکت در این دوره ارزشمند می توانید به صفجه دوره مدیریت ریسک و احساسات کریس کاپری مراجعه بفرمایید.
به امید موفقیت!
نوشته شده توسط سینتیا مک کی
ترجمه شده توسط آکادمی دال ترید