فارکس چیست؟

فارکس چیست؟

خب میخواهیم بدانیم که اصلا این بازار فارکسی که ما قراره آموزش ببینیم و در بستر آن معامله کنیم چی هست

اگر به کشور دیگری سفر کرده باشید ، متوجه میشوید که در پیشخوان هایی باید ارز کشور خودتون رو با ارز کشور مقصدتون ، تبادل کنید ؛ شاید باور نکنید اما شما با این عمل، در بازار فارکس شرکت کردید یعنی مثلا دلار را فروخته اید و ین ژاپن خریداری کردید .

حالا اگر در برگشت به کشورتون ، بخواهید که مثلا دوباره ،ین ژاپن رو به دلار تبدیل کنید ، متوجه میشوید که نرخ ارز تغییر کرده است ، و دقیقا همین تغییرات در نرخ تبادل ارزها است که باعث ایجاد سود و زیان میشود .

بازار ارز که معمولا به آن فارکس یا FX می گوییم ، بزرگترین بازار مالی جهان است ، که ترنوور و گردش پولی  آن بیش از ۶.۶ تریلیون دلار در روز است !

سوال بعدی این است که در بازار فارکس ، دقیقا چه چیزی معامله میشود ؟

پاسخ بسیار ساده است : پول

در بازار فارکس ، ارز رایج کشورها مبادله میشود

اهمیت معلاملات بازار فارکس در اینجاست که خرید کالا و خدمات رو به صورت فرامرزی ممکن می کنند و این موضوع برای بسیاری از شرکت های بزرگ مسئله مهمی است .

موضوع دیگه ای که در این بازار بین المللی وجود داره این هست که یک بازار مرکزی برای ارز وجود ندارد و تمام معاملات به صورت  OTC  انجام می شود .

معاملات OTC چیست؟

بازار خارج از بورس یا (Over-the-counter market) می باشد  و به معنی بازاری است که بدون بازار فیزیکی مرکزی است  و در آن معامله گرها  از طریق سیستم های الکترونیکی با هم معامله می کنند .

همونطور که گفتیم ، بازار خارج از بورس ، هیچ مکان فیزیکی و متمرکز خاصی نداره و اقلام مورد معامله و ساعات کاری بازار ؛ انعطاف پذیری بیشتری دارند .

در حال حاضر با توجه به امکانات الکترونیکی که وجود داره ، این بازارها قادر هستند که 24 ساعت شبانه روز فعالیت کنند و این یکی از جذبه های این بازارهاست .

تاریخچه مختصری از فارکس

بازار فارکس در ابتدایی ترین مفهوم آن  از زمان بابلی ها ، قرن هاست که وجود دارد و همیشه مردم برای خرید کالاها و خدمات ، کالا و یا ارز رو مبادله می کردند  ؛ اما درکی که الان از بازار فارکس وجود دارد ، یک اختراع نسبتا مدرن است .

در ابتدا سکه به یک ابزار مهم تجاری تبدیل شد  و سپس استفاده از اون رو محدود کردند و نتیجه آن شد کاهش ارزش پول .

در سال 1931 ، بازار فارکس متولد شد با این که قبل از آن مردم اطلاعات بسیار محدودی در مورد فارکس داشتن  و این تا اوایل دهه 1970 ادامه داشت تا معاملات فارکس به شکل مدرن آن شکل بگیره .

در ژوئیه 1944 ، دلار به عنوان ارز جهانی انتخاب شد  و صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و GATT  تشکیل شد و در برتون وودز بر سر این موارد توافق شد .

بعد از توافق برتون وودز (Bretton Woods) در سال 1971 ، ارزهای بیشتری مجاز به شناوری آزادانه در مقابل یکدیگر شدند .

در بازار فارکس ، بانک های تجاری و شرکت های سرمایه گذاری بزرگ ، بیشتر معاملات رو به نمایندگی از مشتری هاشون انجام میدن  اما سرمایه گذاران و معامله گرهای خرد و شخصی هم می تونن در این بازار فعالیت بکنند .

در بازار فارکس چه چیزی معامله می شود ؟

در این بازار ارزها معامله میشوند . در درجه اول دلار آمریکا ، یورو و ین ژاپن و همچنین ده ها ارز کوچک دیگر . بسیاری از بروکرهای فارکس ، معاملات CFD ها  را براساس شاخص های سهام ، کالاها و … ارائه می دهند .

چه کسی بازار فارکس را کنترل می کند ؟

بازار فارکس یک بازار غیرمتمرکزه ، بنابراین به طور مستقیم تحت کنترل هیچ ارگانی نیست .

اما بانک ها و موسسات مالی بزرگ ، به واسطه حجم نقدینگی بالایی که دارند ، می توانند در این بازار بسیار تاثیرگذار باشند .

بانک هایی مثل : JPMorgan ، Citi ، Deutsche Ban، UBS

بنابراین باید بدانیم که بیشتر از 80 درصد تبادلات نقدینگی در بازار فارکس توسط بانک ها انجام می شود که در قسمت های بعدی به شرح این موضوع خواهیم پرداخت .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *