کمپین نوروزی آکادمی دال ترید تا 100 درصد تخفیف!!!

تاثیر روانشناسی معامله گری در کسب درآمد از بازار

 در یکی از مشهورترین کتاب ها در خصوص روانشناسی معامله گری به نام “روانشناسی معامله گری” اثر پروسپر متیو این سخن آورده شده «بزرگ‌ترین دشمن یک تریدر ترس است و کسی هم که میترسه مسلما بازنده است!»

به عنوان یک معامله گر تا حالا احتمالا احساساتی مانند ترس، حرص، پشیمانی، امید، اعتماد به نفس بیش از حد، شک، عصبی بودن و… را تجربه کرده باشید.

هر معامله گری در طول فعالیتش مسلما این احساسات رو تجربه کرده، اما یک معامله گر موفق کاملا بر این موضوع اشراف دارد که نباید بگذارد احساسات بر تصمیم های معاملاتی او اثر بگذارد.

هدف اصلی روانشناسی معامله گری هم همین است که به شما کمک کند نذارید احساسات بر روی تصمیم گیری های معاملاتی تان اثر بگذارد.

در این مقاله هم ما تمام تلاش مان را میکنیم تا شما را با ذات روانشناسی معامله گری آشنا کنیم و همچنین در کنار این موضوع به شما راهکارها و نکاتی کاربردی یاد خواهیم داد تا از لحاظ ذهنی خودتون رو برای تبدیل شدن به یک معامله گر با اعتماد آماده کنید.

بنابراین، بیایید شروع کنیم!

روانشناسی معامله گری چیست؟

روانشناسی معامله گری یا روانشناسی سرمایه گذاری به حالات عاطفی و ذهنی معامله گران گفته میشود که بر روی تصمیمات معامله گری آنها اثر میگذارد.

برخی از این احساسات مانند امید، اعتماد به نفس مفید هستند و باید آنها را قویا بپذیریم. اما احساساتی مانند ترس و طمع رو باید مهار کنیم. یکی دیگر از احساساتی که در بازارهای مالی بسیار رایج است، ترس از دست دادن یا FOMO است.

برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق، خیلی مهم است که ما درکنار کسب دانش و تجربه به درک درست و ذهنیتی برتر در خصوص احساساتمان برسیم.

خب حال بیاید چندتا از عوامل مهم و تاثیر گذار بر روانشناسی معامله گران را بیان کنیم و همگام با آنها چندین راهکار عالی و حرفه ای برای کنار آمدن با آنها را برای شما بیان کنیم.

  1. ترس

ترس یک واکنش طبیعی است که ما وقتی دچار آن میشیم که احساس کنیم چیزی در خطر است. در هنگام معامله، خطرات ممکن است به اشکال مختلف رخ دهند.

  • انتشار اخبار بد در مورد سهام یا بازار
  • باز کردن معامله ای و حرکت قیمت در خلاف جهت شما
  • ترس از دست دادن سرمایه

 

معامله گران تازه‌کار معمولا خیلی شدید به چنین خطرهایی واکنش نشان میدهند و در نتیجه ی ترس شون، دوست دارن که زود از مهلکه فرار کنند و سرمایه شون رو از بازار بکشن بیرون. ولی یک معامله گر حرفه ای با داشتن مدیریت احساسات قوی میتونه جلوی این احساسات رو بگیره و نذاره این خطرات بر تصمیماتش تاثیر بذاره.

 

 حال، چه کاری باید انجام دهیم؟

هر معامله گری باید منشا ترس هایش را پیدا کند و همچنین به دنبال علت ترسش باشد. اگر این کار را کنید، زودتر میتونید مشکل تون رو پیدا کنید و واکنش بهتری به احساساتتون نشان بدهید. در این کار هدفتون باید این باشه که نذارید ترس بر تصمیمات و کسب سود شما از بازار غلبه کنه.

  1. طمع

طمع زمانی به سراغ شما میاید که میخواهید سود بیشتری از بازار به دست بیارید. رم در یک روز ساخته نشد و همینطور هم حساب شما هم نمیتونه یک روزه سود زیادی بکنه. اگر روزی چند تا معامله ی سودده پشت سرهم داشتید، وقتی که قیمت به حدسود روزانه تون رسید دیگه چارت رو ببندید و استراحت کنید. چون خیلی پیش آمده که به علت طمع این معاملات سودده تبدیل به ضررهای سنگینی شده اند.

 

چه کاری باید انجام دهید؟

برای مقابله با این حس، شما باید برای سودهاتون حد و حدودی از پیش تعیین شده قرار بدید. براین اساس، حتی قبل از اینکه وارد یک معامله شوید، سطوح استاپ لاس و تی پی خود را مشخص کنید تا تحت تاثیر حرص و طمع قرار نگیرید.

شما وقتی به یک معامله گر حرفه ای تبدیل میشید که به سودهاتون قانع باشید و دنبال سودهای نجومی نباشید.

  1. پشیمانی و حسرت

پشیمانی و حسرت در معامله به دو صورت اتفاق می افته.

  • پشیمانی از وقتی که وارد معامله ای شده اید و بعدش وارد ضرر شده
  • پشیمانی از وقتی که وارد معامله ای نشده اید و اون معامله بعدا وارد سود شده

روانشناسی معامله گری مبتنی بر پشیمانی میتونه برای معامله گران خیلی گران تمام شود چون منجر به ورود به معاملات ضررده زیادی میشه.

 

چه کاری باید انجام دهید؟

بهترین راه برای جلوگیری از حس پشیمانی این است که بپذیرید نمی توانید همه فرصت ها را در بازار شکار کنید. این معادله در بازار سرمایه همیشه صادقه، عده ای سود میکنن و عده ای ضرر.

هنگامی که این قانون را با دل و جان قبول کنید، شاهد تغییرات عمده ای در  معامله گری خود خواهید شد.

  1. امید

معمولا سرمایه گذاران این عقیده رو دارن که میگن معامله گری قمار است. علت این حرف شون برمیگرده به اینکه چون اونها دوست دارن که همیشه سود کنند و هروقت که سود نکردن نا امید میشن.

حال چه کاری باید انجام دهیم؟

برای تبدیل شدن به یک معامله گر حرفه ای، شما باید یک روانشناسی معامله گری کاملا مبری از امید داشته باشید. اگر شما مدام امیدوار به تغییر جهت قیمت در آینده باشید، باید بهتون بگم که با این کار دارید کل سرمایه تون رو در معرض ورشکستگی قرار میدید.

هیچوقت اجازه ندهید که بنا به امید واهی در معامله ی ضرردهی بمانید. همیشه منطقی فکر کنید و در موقعیت مناسب ضرر رو قبول کنید.

برای دستیابی و حفظ موقعیت تون به عنوان یک معامله گر حرفه ای شما باید شدید برای رسیدن به یک ذهنیت موفق تلاش کنید. حال بیایید ببینیم که چگونه روانشناسی معامله گری به شما کمک میکنه که ذهنیت بهتری برای خودتان ایجاد کنید.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: روانشناسی معامله گری در ناحیه (The Psychology Of Trading ‘In The Zone’)

 

 چگونه روانشناسی معامله گری خود را بهبود بخشید

 

  1. طرز فکر و دیدگاهی درست اتخاذ کنید

قبل از اینکه روز معاملاتی خود را شروع کنید، به خودتون یادآوری کنید که بازارها هیچوقت ثابت نیستن. شما ممکنه روزی، سود خوبی کنید و روزی هم ضرر و بدونید که پایان شب سیه سپید است.

یکی دیگر از استراتژی های موثر برای بهبود روانشناسی معاملاتی این است که به خودتان زمان بدهید. قرار نیست در اولین روز معاملاتی خود ثروت هنگفتی به دست آورید. شما باید برای دستیابی به یک استراتژی با ثبات و مستمر که تحت تاثیر احساسات قرار نگیره، باید کلی زمان و انرژی صرف کنید.

  1. یک منبع آموزشی عالی داشته باشید

یکی از بهترین راه‌ها برای بهبود روانشناسی معاملاتی، افزایش دانش و مهارت‌های معاملاتی تان است. اگه شما دانش خوبی نسبت به بازار داشته باشید، به راحتی میتوانید جلوی افکار منفی و واهی رو هم بگیرد. این رو هرگز فراموش نکنید که دانش قدرت است!

  1. به خود یادآوری کنید که با پول واقعی دارید معامله می کنید

هنگامی که شما در حال معامله گری آنلاین هستید، ممکنه به راحتی فراموش کنید که این اعداد روی صفحه ی نمایش، پول واقعی شما هستند. اصلا در اینکه شما برای دریافت سود بیشتر سرمایه تون رو ریسک کنید، هیچ اشکالی وجود نداره. اما باید به یاد داشته باشید که محتاطانه رفتار کنید و تصمیمات معاملاتی هوشمندانه بگیرید.

  1. عادات تریدرهای موفق را یاد بگیرید

بازار سهام و فارکس و کریپتو منحصر به فرد است زیرا برای هر معامله گری ممکنه متفاوت عمل کنه. وقتی که بحث معامله گری به میان میاد، باید از کارهایی که همکارانتان انجام می‌دهند آگاه باشید، نه اینکه از آنها کپی کنید، بلکه از آنها یاد بگیرید.

با مشاهده ویژگی های مثبت تریدرهای موفق و القای عادات یا استراتژی های آنها در معاملات خود، می توانید استراتژی های معاملاتی خود را چندین برابر بهبود بخشید.

  1. تمرین و تمرین و تمرین کنید!

آخرین و مهمترین نکته هم اینه که  تمرین بهترین و مطمئن ترین راه برای به دست آوردن قدرت ذهنی است. این به شما کمک میکنه که در طول ساختن استراتژی معاملاتی موفق خودتون، روانشناسی معامله گری تون رو ارتقا بدید و بتوانید خودتون رو برای فراز و نشیب های بازار آماده کنید.

 

 کلام آخر

درک روانشناسی معامله گری و اجرای آن فرآیندی زمان بر است. شما باید به طور مداوم و مستمر روانشناسی معامله گری خود را ارتقا دهید و مدام خودتان را محک بزنید.

در آخر، این سه نکته ی روانشناسی معامله گری رو هیچوقت فراموش نکنید:

  • منضبط باش
  • منعطف باش
  • هیچوقت دست از یادگیری برندار

اگر شما بتوانید از این استراتژی ها پیروی کنید، میتوانید تصمیمات معاملاتی کاربردی بگیرید. اگر میخواهید که به طور تخصصی تر و حرفه ای تر روانشناسی معامله گری را از زبان استاد عصب شناسی ایلینویز بشنوید، میتوانید در دوره ی مدیریت ریسک و سرمایه و احساسات آقای کاپری شرکت کنید و از تجربیات گرانبهای ایشان استفاده کنید.

دیدگاه کاربران
  • مرضیه نفر جدید 8 فروردین 1402

    یک جمله فوق العاده ” «بزرگ‌ترین دشمن یک تریدر ترس است و کسی هم که میترسه مسلما بازنده است!»” واقعا تریدر بودن خلاف زندگی و روال معمول زندگیست . به خوبی در این مقاله بهش اشاره شده . ممنون از سایت بی نظیر دال ترید .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *