محرکه اصلی کل بازارهای دنیا چیست؟چگونه به جریان سفارشات در فارکس پی ببرم؟
چه چیزی این بازار را به جریان در می آورد؟
چرا بعضی اوقات تحلیل تکنیکال جوابگو برخی از رفتار های چارت نیست؟ کل بازارهای دنیا بر اساس جریان سفارشات حرکت می کنند، پس محرکه ی اصلی بازار جریان سفارشات است.
فارکس با حجم معاملات 9 تا 10 تریلیون دلار در روز، بزرگترین بازار جهان است. جریان سفارشات در فارکس اهمیت بسیار بالایی در کل جهان دارد، پس باید این بازار را درک کرد و فهمید.
حال انواع تحلیل ها بر روی بازار انجام می شود، چه تحلیل تکنیکال چه تحلیل فاندامنتال، ولی بعضی اوقات می بینیم که با تمام اعمال ریاضی و نقاط پیوت روزانه و فیبوناچی و… همچنین بعضی از خبرها که منتشر می شوند، باز هم این بازار رفتارهای دور از انتظار دارد.
جریان سفارشات است که این بازار را تشکیل می دهد، جریان سفارشات در فارکس را بانک های بین المللی و هج فاندها و موسسات بزرگ مالی در دنیا بازیگردانی می کنند. چه اتفاقاتی در ذهن این بازیگران می گذرد که در محدوده هایی مشخص ثبت سفارش می کنند؟
پس تیم آکادمی دال ترید برآن شد تا کامل و واضح در مورد جریان سفارشات در فارکس مقاله ای بنویسد، تا فهم درستی از بازار داشته باشیم.
جریان سفارشات چیست؟
جریان سفارشات به محدوده مشخصی گفته می شود که در آن نقطه، سفارش ( Order ) می گذاریم، که قیمت به آن نقطه برسد و پوزیشن ما را باز کند، به مجموع این سفارش گذاشتن ها در قیمت های مختلف، جریان سفارشات می گویند.
ساده تر بگوییم، به چارت نگاه می کنیم و می بینیم که قیمت به شدت در حال صعود است، این به چه معنی است؟
به این معنی که قدرت خریداران از فروشندگان بیشتر است؛ پس قیمت رو به صعود است و جریان سفارشات غالب در سمت خریداران است.
همه ی ما می دانیم که قیمت در محدوده ای مشخص تمایل به برگشت پیدا می کند؛ این عمل زمانی اتفاق می افتد که عدم تعادل را در بازار داشته باشیم، پس قیمت به جایی می رسد که فروشندگان قدرت بازار را در دست می گیرند و قیمت را کاهش می دهند.
این سناریوی ساده همان چیزی است که بازارهای خرد و کلان را به جریان درمی آورد و دامنه حرکت قیمت را افزایش یا کاهش می دهد.
حال با این شرایط اگر دقیقا بدانید که چه زمانی وارد بازار شوید و چه زمانی از بازار خارج شوید خیلی بهتر می توانیم یک تریدر سودده باشیم.
تجزیه و تحلیل جریان سفارشات یک مفهوم تجربی است، که بسیار با تحلیل های که تا الان خوانده ایم فرق دارد.
زمانی که به چارت نگاه می کنیم باید اول مفهوم تعادل در بازار را درک کنیم؛ سپس می توان جریان سفارشات در فارکس یا هر بازار دیگر را درک کرد. حال ما می خواهیم یک توضیح مختصری از آموزش جریان سفارشات را برای شما بیان کنیم، و همچنین اشاره ای به نوع استراتژی جریان سفارشات و همچنین چگونگی استفاده از تکنیکهای پرایس اکشن در جریان سفارشات استفاده کنیم.
قبل از هر توضیحی یک نکته در این بازار بسیار حائز اهمیت است، آن هم این است که با نگاه کردن به چارت بتوانیم آن را بخوانیم و رفتار قیمت در آینده را پیش بینی کنیم.
پس شروع کنیم:
اول از مفهوم تعادل در بازار حرف می زنیم، بازار همیشه میل به تعادل دارد و برای اینکه بدانیم بازار در حالات تعادل است یا خیر، می توان از ابزارهایی مانند ( Moving Average , Ichimoku) استفاده کنیم؛ که برای فهم تعادل با ایچیموکو در دوره پیشرفته ایچیموکو کریس کاپری، مفهوم اصلی تعادل با ستاپ های معاملاتی بررسی شده است، که در فهم تعادل بسیار به ما کمک می کند.
سود اصلی را ما عدم تعادل بازار کسب می کنیم، برای فهمیدن اینکه بازار چه وقت در حالت نامتعادلی است یا میل به نامتعادلی دارد باید ذهنیت قیمت را بفهمیم، این ذهنیت قیمت به چه معنی است؟
ذهنیت قیمت به معنی فهمیدن این که یک قیمت به نظر گران است یا ارزان؛ یعنی بازار برای خرید خوب است یا برای فروش، که در بخش فهم جریان سفارشات توضیح می دهیم.
فهم جریان سفارشات چه کمکی به ما می کند؟
به سوالی که در مقدمه پرسیدیم جواب دهیم: فهم جریان سفارشات چه کمکی به ما می کند؟
چه چیزی در ذهن بانک های بزرگ جهان و موسسات مالی و در کل بازیگردانان این بازار می گذرد؟
در بازار درک ذهنیت قیمت، یعنی این که در کجا بدانیم که قیمت ارزان یا گران است که ما بر اساس آن بتوانیم معامله کنیم.
درک این موضوع مبحث حجم در معاملات را برای ما باز می کند که در کجا حجم های زیادی وارد بازار می شود، پس زمانی که به گذشته قیمت نگاه میکنیم و ابزار volume را بر روی چارت اجرا می کنیم شاهد این هستیم که در قسمت های از چارت زمانی که حجم بسیاری از خرید و یا فروش وارد بازار شده است قیمت جهت صعودی یا نزولی گرفته است و در یک روند قرار گرفته است.
حال چه اتفاقی افتاده که آن حجم بزرگ وارد بازار شده؟
اتفاقی که افتاده این است که مقدار زیادی سفارش در قیمت مشخص ثبت شده که روند را در بازار تشکیل داده است و زمانی که خریداران یا فروشندگان تصمیم به نقد کردن سود خود از معامله را دارند، قیمت شروع به اصلاح میکند. اصل موضوع جریان سفارشات این است.
حال تشخیص این مناطق چند راهکار دارد:
یکی از این راهکار ها، استفاده از تکنیک پرایس اکشن در جریان سفارشات است و راه دیگر چگونه معاملات خود را بر اساس جریان سفارشات قرار بدهیم یا اینکه استراتژی جریان سفارشات را کامل یاد بگیریم که در بخش های بعد با توجه به آموزه های آقای کاپری توضیح می دهیم.
جریان سفارشات و پرایس اکشن
جریان سفارشات و پرایس اکشن با هم ارتباط تنگاتگی دارند، به نوعی این جریان سفارشات است که رفتارهای حرکتی قیمت را شکل می دهد.
از شما که این مقاله را می خوانید انتظار می رود که آشنایی کلی با پرایس اکشن داشته باشید و همچنین از بازارهای مالی سر رشته ایی داشته باشید؛ اگر آشنا نیستید، آکادمی دال ترید دوره مقدماتی فارکس کریس کاپری را به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده است که پیشنهاد می شود حتما نگاه کنید و یاد بگیرید.
پرایس اکشن یکی از متدها برای معامله کردن در بازار های مالی است که شامل مجموعه ایی از تکنیک ها بدون استفاده از اندیکاتورها است.
حال با توجه به مفاهیم پرایس اکشن، سطوح یا مناطقی از نمودار که بسیار مهم هستند و قیمت در گذشته به این مناطق و محدوده ها واکنش نشان داده است را رصد می کنیم. این مناطق و سطوح از این نظر اهمیت به سزایی دارند که ذهنیت قیمت در این مناطق احساس ارزان یا گران بودن آن قیمت را دارد، پس نقاطی مناسب با توجه به شادوها و واکنش ها برای سفارش گذاری است.
حال سوالی که پیش می آید این است که آیا اندیکاتوری برای جریان سفارشات وجود دارد؟
بله، وجود دارد؛ اما بر اساس گفته های کریس کاپری، هیچ اندیکاتوری نمی تواند مانند مغز خود انسان این مناطق را تشخیص دهد و همچنین ایشان می فرمایند که به دلیل این که بازار فارکس یک بازار غیرمتمرکز است، پس هیچ اطلاعات درستی از میزان حجم وارد شده یا خارج شده وجود ندارد. پس با توجه به ماهیت غیرمتمرکز بودن بازار فارکس نمی توان به اندیکاتوری که بر پایه حجم است برای معامله کردن تکیه کرد.

آقای کاپری چگونه بر اساس جریان سفارشات معامله می کند و یک معامله گر موفق است؟
جواب این سوال را در بخش بعد جواب خواهیم داد و خواهیم گفت که استراتژی آقای کاپری در معاملات خود چیست.
جریان سفارشات و سیستم ایچیموکو
سیستم ایچیموکو یکی از بهترین اندیکاتورهایی است که با آن می توان به فهم و درک تعادل در کوتاه مدت، میان مدت و بلاند مدت رسید؛ اگر با این سیستم جذاب آشنایی ندارید، می توانید دوره مقدماتی ایچیموکو رایگان را بگذرانید و بعد از آشنایی با مفاهیم پایه، در دوره پیشرفته ایچیموکو کریس شرکت کنید.
حال با توجه به اینکه برای فهم جریان سفارشات، احتیاج به فهم تعادل در چارت را داریم، بنابراین یاد گرفتن کامل ایچیموکو کمک به سزای در درک جریان سفارشات به ما می کند.
ایچیموکو از پنج خط تشکیل شده است: تنکنسن، کیجونسن، چیکواسپن، اسپن A، اسپن B
اگر قیمت در اطراف تنکنسن در حال نوسان باشد تعادل در کوتاه مدت را به ما نشان می دهد.
اگر قیمت در اطراف خط کیجونسن نوسان کند تعادل در میان مدت و اگر قیمت در ابر کومو باشد تعادل در بلند مدت را به ما نشان می دهد.
چیکو سپن به ما این موضوع را می رساند که اگر در بالای قیمت باشد، به این معنی است که کسانی که در 25 کندل قبل پوزیشن خرید گرفته اند در سود هستند و اگر در پایین قیمت باشد، به این معنی است که کسانی که در 25 کندل قبل پوزیشن فروش گرفته اند، الان در سود هستند.
حال باتوجه به این مفاهیم، ایچیموکو در چه نقاطی می تواند محدوده ها یا مناطق سفارشات را به ما نشان دهد؟
با توجه به ستاپ و متدهای ایچیموکو، می توان حجمی از سفارشات را در کراس های تنکنسن و کیجونسن دید و همچنین از فلات های در یک راستای کیجون سن و اسپن B را به عنوان مثال می توان مناطقی از سفارشات دانست و مناطق بیشتری نیز وجود دارد که در دوره پیشرفته ایچیموکو آقای کریس کاپری کامل به این موارد اشاره شده است.

جریان سفارشات به سبک کریس کاپری
آقای کریس کاپری با 20 سال تجربه در بازارهای مالی و با سابقه ی درخشانی که دارند با استفاده از متدی که به عنوان پرایس اکشن پیشرفته، که خود ایشان این سبک را درست کرده اند، توانسته اند به سود مستمر در معاملات خودشون برسند و تئوری های کاربردی درباره جریان سفارشات در فارکس دارند.
تیم آکادمی دال ترید مفتخر است به ارتباط مستقیمی که با ایشون داریم و ترجمه اصیل تمام دوره های آقای کریس کاپری توانسته ایم اصل آموزش های آقای کریس کاپری را در اختیار تمام ایرانیان عزیز بگذاریم.
در این بخش به توضیحی مختصر در مورد استراتژی جریان سفارشات می پردازیم:
آقای کریس کاپری با استفاده از مناطق حمایت و مقاومت و دسته بندی انواع روند، اعم از روند نوسان دار و روند بدون نوسان و تفهیم اصل مومنتوم به مهارت چارت خوانی فوق العاده ایی ریسده اند و با تجربه ایی که در تدریس کردن بازار های مالی در 15 سال کسب کرده اند توانسته اند به بهترین شکل ممکن این موضوع را روان و قابل فهم کنند.
ایشان کل روندهای بازار را در هرمی مشخص که:
حرکت جنبشی و اصلاحی چیست؟
و همچنین آیا این روند نوسانی است یا بدون نوسان است و چه ذهنیتی به ما می دهد را کاملا واضح در دوره پیشرفته پرایس اکشن توضیح داده اند.
اگر به دوره مقدماتی فارکس کریس کاپری مراجعه کنید، می توانید با سبک معاملاتی ایشان براساس جریان سفارشات آشنا شوید.
ایشان با دو پایه اصلی هرم به شناخت مناطق حمایت و مقاومت در بازارهای مالی می پردازد و مناطقی را پیدا میکنند که مورد توجه بازیگردانان این بازار است و با نسبت خوب ریسک به ریوارد عالی معامله می کنند.
مناطق حمایتی و مقاومتی را به چند دسته تقسیم می کنند و با توجه به استراتژی که برای هرکدام از مناطق دارد به صورت مستمر 18 ساله سودده عمل کرده اند.
براساس سبک کریس کاپری، شما وقتی جلوی چارت می نشینید، تمام حرکات بازار و رفتارهای حرکتی قیمت برای شما قابل درک و ملموس هستند.
متوجه می شوید که در پس یک حرکت جنبشی چه جریا سقارشاتی قرار دارد و در آینده چگونه از آن استفاده کنیم.
چگونه جریان سفارشات غالب در بازار را تشخیش دهیم؟
چگونه محدوده های معاملاتی مورد علاقه بانک ها و موسسات بزرگ را تشخیص دهیم؟
تمام این موارد با جزئیات کامل در دوره های آموزشی بررسی شده است.