هفت اصل مهم روانشناسی معامله گری

یکی از مولفه های اصلی برای هر معامله گری، سلامت روانی است. حفظ سلامت روانی به طور کلی در زندگی بسیار اهمیت دارد. اما برای ما که در بازار های مالی معامله می کنیم، سلامت روان بخش مهمی از راه موفقیت به حساب می آید. معامله گر باید بتواند سلامت روان و آرامش خود را در حین معامله کردن حفظ کند، بنابراین هفت نکته اساسی را در این مقاله گردآوری کرده ایم تا معامله گر بتواند در این بازار مسیر موفقیت را به درستی سپری کند.

1. به جای سود و زیان، بیشتر به فرآیند و استراتژی تمرکز داشته باشید

بیشتر معامله گران تمایل دارند که اهداف پولی برای خود تعیین کنند، اما این کار فشار و بار منفی بر روی ذهن می گذارد و بیشتر اوقات راندومان و نتیجه معاملات با هدفی که تعیین شده است فرق دارد. این کار به‌جای اینکه بتواند ذهنیت خوبی به معامله گر بدهد، معامله گر را خسته می کند. نتیجه این می شود که معامله گر از بازار دوری می کند و منزوی می شود.

راه حل این است که بیشتر بر روی روند معاملات و استراتژی تمرکز کنید و هدف پایبندی به استراتژی معاملاتی باشد. با این کار بار فشاری که برای پول بر روی دوش شماست کاسته میشود و می توان با ذهن و روان آرام معاملات خود را انجام دهید.

2. از زندگی (بدون معامله) لذت ببر

زمانی که چیزی در زندگی ما بسیار مهم می شود، فشار های روانی که به آن چیز مربوط است، هر روز به‌صورت تصاعدی بیشتر افزایش میابد. کسانی که برای امرار معاش ترید می کنند و در زندگی شان شغل دیگری ندارند. به صورت ویژه ای در برابر اضطراب و تمامی مواردی که بر سلامت روان تاثیر دارد آسیب پذیر هستند. اگر معامله گری کل دنیای شما باشد و معاملاتتان به درستی پیش نمی رود، در آن زمان کل زندگی شما رو به فروپاشی است. پس بهتر است که از قانون (همه ی تخم مرغ ها را در یک سبد قرار نده) پیروی کنیم. تا بتوانیم در زمان های بد معاملاتی، سلامت روان خود را حفظ کنیم.

3. طمع نکنید

طمع می تواند در یک لحظه تمام رشته های که بافته بودید، به پنبه تبدیل کند. در این بازار هیچ راهی برای یک شبه پولدار شدن وجود ندارد. یکی از مسائلی که برای معامله گر پیش می آید این است که “من این معامله را با حجم 0.01 لات با موفقیت انجام دادم اگر حجم معاملاتی من 0.1 لات باشد سود من در این معامله ده برابر بود” طمع از این حرف شروع می شود و به‌صورت یکباره حجم معاملاتی را بالا می بریم، حال مارکت شروع به نوسان می کند و در این نوسانات چون میزان ضررها بالا می رود، ذهن و روان وارد فاز تدافعی می شوند و منجر به تصمیم های اشتباه می شود. حال زمانی که ما از استراتژی خود مطمئن هستیم بهتر است به صورت تدریجی و به نسبت بالانسی که داریم، میزان حجم معاملاتی خود را بالا ببریم.

4. از دنیای معامله گری فاصله بگیر

اگر معاملات شما طبق روال و استراتژی شما پیش نمی رود لازم است که از دنیای معامله گیری فاصله بگیرید و برای مدتی معامله نکنید. لازم به ذکر است که هر استراتژی میزان سود و میزان ضرر باید در آن تعیین شود وقتی در یک بازه زمانی مشخص به سقف میزان ضرر خود رسیدید باید از سیستم و معامله گری دور شوید. چرا که نباید دست به معامله کردن جبرانی بزنید و در مدت زمان دوری به این فکر کنید که چرا معامله گری را شروع کردید و چه هدفی داشتید. با این ذهنیت وضعیت ذهنی و روانی خود را باز تنظیم کنید و به معامله گری با ذهن و روان آرام بپردازید.

5. برای موقعیت های تهدید آمیز، از نظر ذهنی تمرین کنید

این تمرین شاید موثرترین تکنیک برای کاهش اضطراب و در نتیجه بهبود عملکرد سلامت روان شما باشد. با استفاده از قدرت تخیل و همچنین حساب های دمو و بک تست، خود را در موقعیت های تهدیدآمیز و استرس زا قرار دهید و استراتژی برای این مواقع طراحی کنید تا بتوانید در معاملات واقعی به‌درستی بهترین تصمیمات را بگیرید. آنقدر این کار را تکرار کنید تا تصمیمات و رفتار شما به‌صورت یک الگوی عادت خودکار عمل کند.

6. تمرینات ذهنی خود را در حالات مختلف روانی تمرین کنید

در زندگی روزمره ی ما، وارد یک سری از حالات روانی می شویم. که، یکی از این حالات خشم و عصبانیت است. ما باید بتوانیم در این حالت آرامش خود را حفظ کنیم تا بتوانیم تمرکز لازم برای معامله گری را داشته باشیم. تنها تکنیک تسلط به این ویژگی نکته شماره پنج است. ما باید این تکنیک را بر تمام زندگی خود بسط دهیم و هر روز این تکنیک را تمرین کنیم. به عنوان مثال در یک معامله ضرر ده هستیم ما نباید استراتژی که داریم را فراموش کنیم باید با پایبندی به استراتژی بتوانیم آرامش و سلامت روان خود را بدست آوریم و باز در مسیر موفقیت قرار بگیریم.

مطالعه ی بیشتر ….

7. قبل از معامله یک چک لیست ذهنی برای خود انجام دهید

حذف انتظارات کمال گرایانه در شروع هر روز معاملاتی می تواند تا حد زیادی به آرامش و سلامت روان ما کمک کند. هر زمان که کلمه “باید” وارد روان و فکر ما شد، وقت آن است که به عقب برگردیم در دنیای معامله گری تنها شرط لازم پایبندی به استراتژی است. انتظار داشتن از خود در دنیای معامله گری می تواند به سلامت روان ما تاثیر منفی داشته باشد. با درست کردن یک چک لیست می توانید هر روز به سلامت روان خود نمره دهید و بعد روز معاملاتی خود را آغاز کنید. چرا که یک روز معاملاتی می تواند بسیار طولانی باشد.

بسیاری از معامله گران به این باور رسیده اند که مشکلات روانی ریشه ایی دارند و نمی توانند این مشکلات را حل کنند. نمی توانم، در دنیای معامله گری وجود ندارد با تکرار و تمرین هر کاری قابل اجراست. همچنین برای شناخت بهتر خود می تواند دوره مدیریت و روانشناسی آقای کریس کاپری را ببنید و همچنین برای ساخت یک استراتژی مطمئن و مورد اطمینان باید سواد کافی از تحلیل تکنیکال و همچنین سواد مالی لازم را نیز داشته باشید.
دوره جامع پرایس اکشن آقای استیو دبلیو می تواند در ساخت استرتژی مطمئن کمک بسزای به شما بکند.

دیدگاه کاربران
  • مرضیه نفر جدید 8 فروردین 1402

    فوق العاده عالی بود این مقاله نه تنها در نیای معامله گری در دنیای روزمره هم کاربرد بسیار خوبی داره انشالله بتونیم از تمام نکات این مقاله ارزشمند نهایت استفاده رو بکنیم . تشکر از مجموعه فوق العاده ی دال ترید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *